Voor wie

Ervaart u maag- en/of darmproblemen, vermoeidheid, chronische ontstekingen, huidproblemen, gewrichtsklachten, concentratie- en slaapproblemen, verminderde weerstand, mentale problemen, overgangsklachten, overgewicht, hoge bloeddruk, hoofdpijn e.d.

Of heeft u aandoeningen als o.a. allergieën, overgevoeligheden, auto-immuunziekten, burn-out, lyme, hart- en vaat aandoeningen,longaandoeningen als astma, COPD en/of bronchitis, prikkelbare darm syndroom,fibromyalgie, diabetes II, schildklierproblemen, neurodegeneratieve stoornissen als dementie, Parkinson, MS

Met al deze klachten kunt u bij mij in de praktijk terecht.

Een orthomoleculaire behandeling zal alleen nooit de plaats innemen van de behandeling van huisarts of specialist, of het zal in overleg zijn met de betreffende arts. Het kan wel een zeer waardevolle aanvulling zijn. En mocht mijn kennis niet toereikend zijn zal ik u doorverwijzen naar een collega therapeut.

AmandelenPeulvruchtenGember

Intake

  • Omdat iedereen een andere stofwisseling heeft, neemt ook iedereen in een andere mate voedingsstoffen op. Daarnaast heeft ieder individu een ander eetpatroon. Deze twee gegevens maken dat orthomoleculaire therapie altijd echt maatwerk is. Door middel van een intakegesprek (60-90 minuten) en een aantal vragenlijsten wordt er informatie verzameld die specifiek op u van toepassing is.
  • Vervolgconsulten vinden over het algemeen om de 4 -6 weken plaats en duren 30 tot 45min., afhankelijk van uw vraag en klachten.

De behandeling

  • Een gezond voedingsadvies is waar orthomoleculaire therapie mee begint. Omdat het bij klachten onmogelijk is een tekort in een beperkt tijdsbestek aan te vullen middels voeding worden er supplementen ingezet. Ook natuurlijke stoffen als kruiden kunnen bepaalde ziekten en processen beïnvloeden. De orthomoleculaire supplementen waarmee ik in deze praktijk werk zijn uitsluitend die met een uit onderzoek bewezen werking.
  • Tijdens de behandeling leg ik een verband tussen uw klachten en een niet adequaat verlopend (biochemisch) proces in uw lichaam. Hierbij maak ik indien nodig gebruik van laboratoriumonderzoek. Met het toedienen van de juiste voedingsstoffen wordt het proces dat niet optimaal verloopt weer in balans gebracht. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd. Op het moment dat het proces weer optimaal verloopt zullen uw klachten verminderen.

Als u gebruik wilt maken van mijn expertise, kunt u telefonisch een afspraak met mij maken of gebruik maken van het e-mailformulier.
Door een afspraak met mij te maken geeft u akkoord aan de algemene voorwaarden Overdwars-Orthomoleculaire Therapie.