Maurilla van den Broek

In 1991 ben ik,gefascineerd door het menselijk lichaam, begonnen met de studie geneeskunde.Ik raakte al snel geïnteresseerd in het houdings- en bewegingsapparaat. Gedurende mijn studie heb ik veel tijd doorgebracht op snijzaal: leren door te doen. Door deze ervaring werd ik nieuwsgierig naar de opleiding fysiotherapie en besloot hier een jaar aan te besteden.Tijdens dit jaar merkte ik dat fysiotherapie veel dichter bij mij als persoon lag; meer aandacht voor de mens, het samen werken aan herstel, de creativiteit van de behandelingen, de mens uitdagen zijn of haar grens op te zoeken en het praktisch handelen. Dit alles heeft mij doen besluiten de opleiding fysiotherapie af te ronden en na het behalen van het doctoraal examen geneeskunde, mijn weg te vervolgen als fysiotherapeut.

Maurilla van den BroekTot eind 2014 ben ik als fysiotherapeut werkzaam geweest in het revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht. Ik heb mogen werken met mensen met een dwarslaesie en andere neurologische en orthopedische aandoeningen.De complexiteit van de neurologische aandoeningen fascineert mij. De aanpassingen die het lichaam zelf maakt bij verlies van functie. De handelingen die je als behandelteam verricht om een zo hoog mogelijk functioneel niveau te behalen. En daarnaast de evenzo belangrijke psychosociale aspecten. De mens achter de aandoening.De manier waarop hij/zij omgaat met zijn/haar beperking; de worsteling, het gevoel van constant ‘moeten’ presteren, de vechtlust, de humor, de gelatenheid, de hoop, het verdriet en dan na de revalidatie ook het leven thuis weer vervolgen in de rol als individu, als partner, vader, moeder, broer, zus, werkgever en of werknemer en nogvele anderen.

Vanaf 2015 zet ik mij, in de thuissituatie, in voor deze zelfde groep mensen. Ik doe dit vanuit mijn ondeneming Overdwars. Lees verder bij wat doe ik en voor wie

Door aan de ene kant mijn passie voor koken en de eindeloze zoektocht naar de chemie van geur, kleur, smaak en consistentie van voedingsstoffen en aan de andere kant de vele fysieke en mentale klachten waarmee mensen zich bij de mij melden met de daarbij enigzins zichtbare slechte leefstijl, heeft mijn interesse vergroot in hoe voeding en leefstijl eigenlijk onze gezondheid beïnvloeden. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding tot orthomoleculaire therapeut te gaan volgen.

Belangrijk bij deze groep is een levenslange zelfzorg. Door een verantwoord en gezond voedingspatroon, gepaste beweging, voldoende ontspanning en een goede nachtrust zal de gezondheid en het welbevinden toenemen en de zorgkosten uiteindelijk zelfs kunnen afnemen.

Dit alles maakt dat ik mijn bijdrage als revalidatiefysiotherapeut, orthomoleculaire therapeut, coach en persoon als bijzonder waardevol ervaar en met volle toewijding mijn werkzaamheden vervul en daarnaast ook veel plezier beleef in het mogen werken met deze groep mensen.